I’m no longer here

March 30, 2010 at 6:31 pm (De' Blog)

Since i feel in Blogspot easier to manage and quite simple to use, thus i decide to movehere

see at my new blog, thanks for coming here…

Advertisements

Permalink Leave a Comment

Record your Desktop…

July 14, 2009 at 2:52 am (Computer, Open Source, Video)

Hei Guys… Nice to see you again…

I just find out a nice and interesting application in my OS.
Called “Record My Desktop” is a desktop recorder application, allow us to record our desktop activities, it will record the video + audio and produce a media file with extension format .ogg.

Record My Desktop

to install this application, just follow below instruction

sudo apt-get install recordmydesktop

if you are a Sifu (master) or more prefer in command line interface, you just need install that one,
to start the desktop recording, run this command

recordmydesktop

to show all options and helping you to use this application, run this command

recordmydesktop –help

to stop the application and save the session that you record

Ctrl+c

to make it more readable for ordinary human what we need is to install the Interface. (yeyeye… proud to be programmers, because we are not a normal human, gak normal kok bangga…! bwahaha :D)

FYI, below chart is chart of top 10 stars programming language that used to spoken by programmers in this world nowadays that tracked and recorded by someone in the internet -ya eyah la mangnya dimana lagi- (I also don’t know…, I just goggling it…, so don’t ask me about it, it just for accessories in this posting, hihihi :))

bar chart

Top Programming Languagesare you understand those languages…? honestly, I also not understand all… whooo… hehehe… 😛

Continued, you just need install the interface. and you can find in your sound&video in your applications.

sudo apt-get install gtk-recordmydesktop

here a sample of GUI of “recordmydesktop” in my Laptop
Sample Screenshot

be enjoy with open source software…
for more details please visit recordmydesktop web page

Permalink 3 Comments

Firefox 3.5 is in the house yohohohoho…!

June 30, 2009 at 10:34 am (Computer, Open Source)

Firefox, RC pic

Above picture is short description for Firefox 3.5 Release Candidate (RC) version kidnapped from Firefox Home Page,

The final version of Firefox 3.5 just released by today (30 June 2009), and now available for download and install for free…!
Below links are the download links for Firefox 3.5 Final Released
MacOSlinuxWin
after download it, don’t forget to install it and spread it…

Enjoy Firefox… and feel free… for Open Source… Go Open Source… ike ike Openggu Sourcee… Firefoxse… werrucome to our Laptoppe

Make your self different and special compare to others… use the Open Source now… and be creative with Open Source…

more indirect information, visit: Foxy Bloggu… Noronoro Beammu..

for direct information, visit: Mozilla Web and Mozilla Labs

Spread Firefox Affiliate Button

Spread Firefox Affiliate Button

Spread Firefox Affiliate Button

Spread Firefox Affiliate ButtonSpread Firefox Affiliate Button

Permalink 2 Comments

Astaghfirullah – Da’i Nada ~ Awesome…! Recharge your spirit…!

June 10, 2009 at 4:05 am (Islam, Music)

Assalamu’alykum

The best Acappella Nasheed of the month (Hehe… only in my list).

to play the music, you just need to click the link below… and to get the best result, please use the speaker that have good bass effect…

For information, Da’i Nada is an Indonesian Nasheed group from University Al-Azhar, Cairo

Al Azhar CairoAl Azhar Cairo

Astaghfirullah – Da’i Nada

Astaghfirullah robbal baroyaa
Astaghfirullah minal khotoyaa
Robbiy zidniy ‘ilman nafi’aa
Wa wafiqni ‘amalan soliha

Allah Tuhanku ampuni hamba
Dari segala salah dan lupa
Akulah hamba yang lemah iman
Harap ampunan Engkau curahkan

Setulus doa aku panjatkan
Semoga rahmat Engkau limpahkan
Pada ibuku juga ayahku
Yang melahirkan membesarkanku
Bagi mereka guru-guruku
Jasad tercurah selalu untukku

Berilah hamba ilmu berguna
Untuk pelita di dalam jiwa
Kuatkan iman di dalam dada
Tunduk patuh padamu semata

Recharge your Iman, don’t allow syaitan go inside your mind, hehehe…

Wassalamu’alykum

Permalink 6 Comments

Ubunchu… Ubuntu Comic… Check it Out

June 8, 2009 at 1:52 am (Cartoon, Open Source, Ubuntu)

Assalamu’alykum,
Ubuntu manga is on air, named Ubunchu..., check it out
I also haven’t read it. but it’s very cute… want some?

In pdf format. you can find and download it in the original source link below

UBUNCHU

original source

Hopefully this comic can become a media for us to learn more about open source deeply and slowly in different and interesting way, especially in ubuntu Operating System. and I wish this comic can make we feel curious and want to find out more about open source and ubuntu.

GO OPEN SOURCE…!

Wassalamu’alykum

Permalink 9 Comments

The Magic of Computer Technology, Feel with your Finger

January 17, 2009 at 9:08 pm (Computer)

Assalamu’alaikum, dah lama nih gak posting, ini baru sempet aktif lagi, second posting…

Logoname 17 April 2008, Microsoft merilis produk baru yang bernama Microsoft Surface, operating system yang dipakai Windows Vista. Microsoft Surface ini bisa merespon maksimal 52 sentuhan yang dilakukan secara bersamaan.

Kalo satu orang ada 10 jari ditangannya, kira2 ada 5 orang yang bisa main sama2, rame banget dah tuh. Kecuali maksain juga pake jari kaki juga, jadinya cuman 2 orang doank yang bisa main, wakwakwak.

Harga Microsoft Surface ini kira-kira $5.000 – $10.000 per unit, katanya! Hahaha, 🙂

sekitar Rp 55.844.975 – Rp 111.689.950, jadinya kalo patungan 5 orang, satu orang bayar Rp 11.168.995 – Rp 22.337.980, wuih…, harganya kayak mobil.

  • Adik : pah minta duit buat beli Microsoft Surface donk!
  • Ayah : Emang berapa harganya dek?
  • Adik : 10.000, dolar aja pah! 🙂
  • Ayah : Eeeeeeeeee………..! Mi Kocok (Microsoft) apaan yang harganya segitu? LOL la… 😦

Gak lucu ya… hahaha

The Power, The Magic, and The Possibilities

Pic

Microsoft Surface Connect with the Device through the Bluetooth

Play with your finger

Sejujurnya, saya juga baru denger nama produk ini dari satu bulan yang lalu, tetapi yang terlintas dalam fikiran saya pertama kali, produk ini adalah produk software keluaran Microsoft untuk image editing yang siap dimangsa oleh hacker dan cracker.

Dan hari minggu kemarin saya baru tau ternyata ini toh… Microsoft Surface, sebuah embedded PC yang canggih.

Tapi sebenarnya Microsoft Surface ini pertama kali diumumkan kepada publik oleh CEO Microsoft Steve Ballmer pada tanggal 30 Mei 2007 pada konferensi ‘D: All Things Digital’ yang diselenggarakan oleh [[The Wall Street Journal]] di Carlsbad, California.

Hahaha, ketinggalan jaman banget ya… Tapi gak pa2, siapa tau ada yang belum tau.

Jadi nanti jangan kaget kalo gambar illustrasi di atas ini akan benar2 terjadi di publik nantinya.

Informasi lebih lengkap: http://www.microsoft.com/surface/index.html

Reference: wikipedia.com

Permalink 5 Comments

New Year, New Blog

December 13, 2008 at 8:35 am (De' Blog)

Assalamua’alaikum…

Fuih… akhirnya jadi juga blog pertama, tapi masih prototype-nya saja, insya Allah mau di-launching awal tahun baru 2009 ni…

blog ini bertajuk A _ S yang berarti … (banyak dah, kalo mau diartiin…), tapi sebenarnya tajuk ini diangkat dari inisial nama sang blogger, hmm 🙂

Mohon do’anya dari temen2 pembaca, semoga blog ini dapat jadi salah satu sumber manfaat buat kita semua, amin…

new year, new blog

Sedikit penjelasan tentang tampilan blog ni…

creative by alfin

Gambar ini: image-header dari blog ini, gambar pemandangannya tu asli bin original dari themeMistyLook by Sadish” yang telah disediakan oleh blog WordPress.

dengan sedikit goresan Adobe Photoshop, gambar ni disulap jadi ada gambar “orang gak jelas” yang bukan salah lagi ialah blogger dari blog ini, hehehe 😀

dan juga ditambah sedikit tulisan berbahasa jepang di sudut kanan atas yang dilatinkan menjadi “A – ESu”.

kan orang jepang kagak bisa ngomong “eS” jadinya “ESu” deh, Eii…t bukan ASu ya…, jangan salah sebut ya…!, ribhet banget dah…, 😐

trus yang terakhir tentang tampilan blog ini

Mozilla Tab

Gambar yang sedang di-zoom ini adalah blog-logo dari blog ini.

blog logo

Gambar setelah di-zoom

last but not the least

untuk tau lebih lanjut tentang blogger, silahkan clickAbout the blogger” di bagian atas dari blog ini…

atau bisa langsung link ke https://givethxto4wl.wordpress.com/about/

Terima Kasih

Wassalamu’alaikum…

Info: Untuk kawan2 CS USM yang tak faham pasal isi blog ini, sila tanya saya atau pun cari translator lainnya…

Permalink 9 Comments